Bedrijfskrediet

Op zoek naar een bedrijfskrediet?  Vergelijk en kies het beste aanbod!

 • Onafhankelijke vergelijking van het beste bedrijfskrediet
 • Al 10 jaar specialist in de bemiddeling van bedrijfskrediet
 • Samenwerking met 20 partnerbanken
 • Binnen 2 minuten aangevraagd 

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000 - € 5.000.000

Bedrijfskrediet

Een bedrijfskrediet is een lening of kredietfaciliteit die wordt verstrekt aan bedrijven. Doel is het financieren van hun activiteiten, waaronder uitbreiding, aanschaf van machines of simpelweg andere groeiambities. Bedrijven kunnen een bedrijfskrediet gebruiken om kapitaal aan te trekken in de vorm van een lening of rekening courant.

Een bedrijfskrediet kan bij meerdere financiële instellingen, zoals banken, kredietverstrekkers of soms zelfs investeerder worden afgesloten. De voorwaarden en rentetarieven van bedrijfskredieten kunnen sterk variëren. Deze zijn onder andere afhankelijk van de kredietverstrekker, de financiële gezondheid van de onderneming en het bestedingsdoel.

Voor wie is het bedrijfskrediet geschikt?

Voor zowel startende ondernemers als bestaande ondernemers is het mogelijk om via MKB Krediet Nederland een bedrijfskrediet aan te vragen. Dit geldt voor alle sectoren binnen het Midden en Kleinbedrijf maar ook voor ZZP’ers hebben wij genoeg mogelijkheden. Via MKB Krediet Nederland is het mogelijk om op een efficiënte wijze een lening aan te vragen en meerdere mogelijkheden te vergelijken.

Bedrijfskrediet vanaf € 10.000, – tot € 2.5 mln euro

Een bedrijfskrediet kan al aangevraagd worden vanaf 10.000 euro, dit kan in de vorm van een rekeningcourantfaciliteit waarbij je de keuze hebt om alleen rente te betalen en pas later aflossing. Je kunt ook direct starten met het betalen van rente en aflossing.

Grotere bedragen tot aan 2.5 mln euro zijn ook mogelijk, voor grotere bedragen geldt dat deze in de vorm van een combinatiekrediet of los bedrijfskrediet worden aangeboden;

 • Combinatiekrediet – bij een combinatie krediet combineer je twee kredieten, namelijk een rekeningcourant met een vooraf afgesproken limiet, waarbij je flexibel geld kunt opnemen wanneer je dat nodig hebt. En een vaste lening in de vorm van een bedrijfskrediet. Waarbij je binnen de afgesproken looptijd de lening terugbetaald. Bij deze laatste betaal je een vaste maandtermijn aan rente en aflossing totdat de lening is terugbetaald.
 • Bedrijfslening of krediet – In dit geval sluit je alleen het vaste deel als lening af en heb je geen mogelijkheid om binnen de kredietfaciliteit geld op te nemen.

Waarvoor gebruik je een bedrijfskrediet?

Het bedrijfskrediet kun je voor meerdere doelen gebruiken, hoe je het krediet gebruikt bepaal je natuurlijk zelf. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Voorraad en debiteuren – Mogelijkheid om extra groot en voordelig in te kopen, of om een langere betaaltermijn te overbruggen.
 • Personeel en Marketing – Maak extra reclame voor acties en trek talent aan om je omzet een boost te geven.
 • Voertuigen en machines – Verhoog je productiecapaciteit door meer middelen in te zetten.
 • Herfinancieren – bekijk of je via MKB Krediet Nederland in aanmerking komt voor betere voorwaarden.
 • Werkkapitaal – reserveer extra budget om toekomstige kansen te benutten
 • Andere doeleinden – Heb je een beter of ander doel? Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste bedrijfskrediet

Hoe werkt het aanvragen van een bedrijfskrediet?

Een bedrijfskrediet kun je simpel en binnen 2 minuten aanvragen bij MKB Krediet Nederland. Je vult online ons aanvraagformulier in en geeft aan wat je wensen zijn. Vervolgens;

 • Nemen wij contact met je op voor een verdere inventarisatie, bespreken we de mogelijkheden en nemen de benodigde documenten met je door.
 • Na het aantonen van deze documenten en het ondertekenen van onze “overeenkomst van opdracht”, gaan wij de documenten beoordelen. Wij treden in contact met de verschillende samenwerkende banken en beoordelen wij bij welke partnerbanken jij het voordeligste bedrijfskrediet kunt aanvragen.
 • Hierna vergelijken wij de offertes en presenteren het beste aanbod. Jij ontvangt van ons het beste aanbod. Deze zullen we telefonisch toelichten en eventuele vragen beantwoorden.
 • Is de offerte naar wens dan kun je hiermee akkoord gaan door deze te ondertekenen. Wij dragen daarna zorg voor de verdere afhandeling met de bank. Zodra de bank alles heeft ontvangen en de laatste zaken heeft bekeken, volgt de uitbetaling op jouw zakelijke rekening.

Wat zijn de voorwaarden van een bedrijfskrediet?

De voorwaarden verschillen per kredietverstrekker, de voornaamste voorwaarde bij alle kredietverstrekkers is dat je over voldoende omzet/inkomsten en cashflow beschikt om op termijn het bedrijfskrediet terug te betalen. Voor een startende ondernemer geldt dat het bedrijfsplan hier doorslaggevend kan zijn.

MKB Krediet Nederland werkt inmiddels met een 20-tal partnerbanken samen waardoor wij zeer veel mogelijkheden hebben voor het aanbieden van een offerte. Voldoe je bij de ene bank niet aan de voorwaarden dan zoeken wij een bank waarbij je onderneming wel voldoet. Hierdoor zijn wij veelal beter in staat een gunstige offerte aan te bieden dan de huisbank.

Offerte aanvragen?

Benieuwd wat wij voor jouw onderneming of bedrijfsplan kunnen betekenen? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan en wij gaan voor je aan de slag. Zoals gezegd kost het online aanvragen je slechts een minuut of twee.

Vrijblijvende offerte

Partner van

MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Rabobank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - New10
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Qredits
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Floryn
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Collin Crowdfund
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - ABN Amro
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - DutchFinance
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Yeaz
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - CapitalBox
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - SNS Bank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Geldvoorelkaar
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Santander Consumer Finance
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - OPR Bedrijfskrediet
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Findio
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - October
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Hiltermann Lease
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - ING Bank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Briqwise
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Mogelijk
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Beequip

Hoe werkt zakelijk financieren?

1. Aanvraag Stel jouw ideale lening samen en vraag een vrijblijvende offerte aanvraag aan.

2. Inventarisatie Wij nemen direct contact met je op en bespreken de mogelijkheden

3. Offerte & Vergelijking Wij vragen offerte(s) voor je op en vergelijken deze voor het beste aanbod

4. Goedkeuring & Storting Na akkoord op de offerte volgt goedkeuring en ontvang je het geld op je rekening

Veelgestelde vragen zakelijke lening

 • Kom ik in aanmerking voor een bedrijfslening?

  Of je in aanmerking komt voor een zakelijk lening hangt af van de financiële situatie van jou en je onderneming. Er moet sprake zijn van voldoende omzet/inkomsten en cashflow om een financiering te kunnen terugbetalen. De mogelijkheden via MKB Krediet Nederland zijn zeer uitgebreid, dit omdat wij samenwerken met 15 partnerbanken, die allemaal hun eigen acceptatievoorwaarden hanteren. Daardoor zijn juist wij in staat een stap verder te gaan dan bijvoorbeeld de grootbanken. Benieuwd naar je mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een eerste indicatie.
 • Hoelang duurt het afsluiten van een zakelijke lening?

  Het afsluiten van een zakelijke lening kan binnen 2 dagen geregeld zijn, dit betreft een standaard financiering waarbij alle aan te tonen stukken direct worden aangeleverd. Bij een meer complexe financieringsaanvraag duurt het vaak langer. Onze kredietspecialisten kunnen je tijdens het eerste contact een goede indicatie geven van hoelang het in jouw geval duurt voordat de financiering is uitbetaald.
 • Hoe werkt het vergelijken van de offertes door MKB Krediet Nederland?

  Nadat je financieringsbehoefte is geïnventariseerd gaan wij bij onze partnerbanken na welke offertes we kunnen opvragen. Zodra we deze binnen hebben vergelijken wij deze op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten. De voordeligste offerte of offertes zullen we vervolgens aan je voorleggen.
 • Wat moet ik aantonen bij een aanvraag zakelijke lenen?

  Om een juiste beoordeling te kunnen maken worden in ieder geval de volgende documenten van je gevraagd:
  1. Het meest recente jaarrapport. - Laat je geen jaarrapport opstellen? Dan mag je de aangifte bij de belastingdienst aantonen.
  2. De laatste 12 maanden aan bankafschriften van je zakelijke rekening(en)
  Ben je van plan een bedrijf over te nemen en ben je nog niet zelfstandig? Of wil je een bedrijf starten? Toon dan de kolommenbalans en resultatenrekening uit je boekhoudprogramma aan en/of een prognose voor dit jaar.