MKB lease

Binnen 2-minuten een MKB lease aanvragen voor je bedrijfsauto of bus? Wij vergelijken meerdere aanbieders en tonen je beste offertes!

 • Onafhankelijke vergelijking van het beste MKB financieringsaanbod
 • Al 10 jaar specialist in MKB lease
 • Offerte aanvragen kan binnen 2-minuten 
 • Samenwerking met 30 partnerbanken voor het scherpste aanbod

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000 - € 5.000.000

Leasen voor het MKB

Als MKB-er kan het soms noodzakelijk zijn om geld te lenen om je bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door een bedrijfsauto of bedrijfsbus te leasen. Dit wordt zakelijke lease genoemd en biedt vele voordelen voor ondernemers die snel willen groeien.

Lease een bedrijfsauto of bedrijfsbus

Het leasen van een bedrijfsauto of bedrijfsbus betekent dat je als MKB-er een voertuig in bruikleen krijgt voor een bepaalde periode, meestal tussen de 12 en 60 maanden. Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij, inclusief onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting. Het voordeel is dat je hierdoor geen grote uitgaven hoeft te doen voor de aanschaf van een voertuig en dat je een representatieve en betrouwbare auto of bus tot je beschikking hebt.

Een groot voordeel van zakelijke lease is dat je direct de groei van je onderneming kunt realiseren. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfsbus nodig om producten te vervoeren of diensten te leveren? Dan kun je deze direct leasen en gebruiken. Dit betekent dat je geen tijd kwijt bent met het sparen van geld voor de aanschaf van een voertuig.

Zakelijke lening of lease?

Een voordeel van lease voor ondernemers is dat je als MKB-er geen grote sommen geld hoeft te lenen bij een bank of financieringsmaatschappij. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de auto. Dit betekent dat je uitgaven stabiel blijven en je je kunt richten op je onderneming.

Financial lease MKB?

Als je besluit om een bedrijfsauto of bedrijfsbus te leasen, heb je de keuze uit verschillende soorten leasecontracten, financial lease of operationeel lease. Bij financial lease, lease je als het ware het geld en wordt je als MKB-er economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de verzekeringen van het voertuig, maar ook dat je na afloop van het leasecontract eigenaar bent van de auto.

Ben je ZZP-er? Bij MKB Krediet Nederland hebben we ook mogelijkheden tot financial lease voor ZZP-ers.

Operational lease MKB?

Een andere optie is operational lease, waarbij je als MKB-er het voertuig gebruikt en min of meer huurt en de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor het onderhoud en de verzekeringen. En jij levert aan het einde van het leasecontract de auto weer in bij de leasemaatschappij. Je wordt dus geen ook eigenaar van de auto, dit kan een goede optie zijn als je niet wilt investeren in een auto en flexibel wilt zijn.

Ben je ZZP-er? Bij MKB Krediet Nederland hebben we ook mogelijkheden tot operational lease voor ZZP-ers.

Offerte MKB lease ontvangen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor financial of operationeel lease? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren je graag over de mogelijkheden via MKB Krediet Nederland. Je kunt ook een offerte aanvragen, dan nemen wij spoedig contact met jou op.

Partner van

MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Rabobank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - New10
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Qredits
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Floryn
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Collin Crowdfund
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - ABN Amro
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - DutchFinance
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Yeaz
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - CapitalBox
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - SNS Bank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Geldvoorelkaar
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Santander Consumer Finance
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - OPR Bedrijfskrediet
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Findio
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - October
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Hiltermann Lease
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - ING Bank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Briqwise
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Mogelijk
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Beequip

Veel gestelde vragen zakelijke lease:

 • Hoelang duurt het afsluiten van een zakelijke lease?

  Het afsluiten van een zakelijke lease voor je bedrijfsauto of bus kan binnen 2 dagen geregeld zijn, dit betreft een standaard lease aanvraag waarbij alle aan te tonen stukken direct door jou kunnen worden aangeleverd. Bij een meer complexe lease aanvraag duurt het vaak langer, denk hierbij aan het leasen van machines of een groter wagenpark. Onze kredietspecialisten kunnen je tijdens het eerste contact een goede indicatie geven van hoelang het in jouw geval duurt voordat de zakelijke lease is gerealiseerd.
 • Wat moet ik aantonen bij een zakelijke lease aanvraag?

  De documenten die je moet aantonen voor het aanvragen van een zakelijke lease zijn op 1 hand te tellen: Het gaat om de volgende documenten: Rijbewijs, KVK inschrijvingsnummer, offerte van de auto of link naar de auto als je nog niet zover bent. Pas wanneer het gaat om meerdere auto's of een hele dure auto dan kan het zijn dat er om jaarcijfers van je onderneming wordt gevraagd.
 • Hoe werkt het vergelijken van de offertes door MKB Krediet Nederland?

  Nadat je financieringsbehoefte is geïnventariseerd gaan wij bij onze partnerbanken na welke offertes we kunnen opvragen. Zodra we deze binnen hebben vergelijken wij deze op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten. De voordeligste offerte of offertes zullen we vervolgens aan je voorleggen.
 • Moet ik BTW betalen over de maandtermijn?

  Nee je betaalt geen BTW. Financieringen zijn vrijgesteld van BTW.