Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen zakelijke lening

Vind hieronder antwoord op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je ons team bereiken per telefoon of per e-mail.

zakelijk krediet, mkb krediet, mkb lening, mkbkrediet afsluiten, zakelijk geld lenen zonder gedoe, zakelijk krediet aanvragen, geld lenen MKB

Zakelijk geld lenen

  • Kan je als startende ondernemer geld lenen?

    Voordat je je eigen bedrijf opzet is het belangrijk om te bepalen hoeveel startkapitaal je precies nodig hebt. Je kunt overwegen om geld te lenen bij een bank, een particuliere investeerder, of via een online kredietverstrekker zoals MKB Krediet Nederland. Met een gedegen ondernemingsplan kun je als startende ondernemer via ons geld lenen. Wij helpen je graag bij het vergelijken van de juiste offertes.
  • Hoe werkt een zakelijke lening aanvragen?

    Een lening aanvragen begint met het invullen van ons aanvraagformulier, dit kost je slechts enkele minuten en is het vertrekpunt waarin jij je financieringsbehoefte kunt aangeven. Een kredietspecialist neemt vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bepreken. Hierna kun je een aantal documenten aantonen, na controle van de stukken door ons vragen wij één of meerdere offertes voor je op. Deze offertes vergelijken wij op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten om vervolgens het beste aanbod te presenteren. Meer details over onze werkwijze lees je hier.
  • Kom ik in aanmerking voor een bedrijfslening?

    Of je in aanmerking komt voor een zakelijk lening hangt af van de financiële situatie van jou en je onderneming. Er moet sprake zijn van voldoende omzet/inkomsten en cashflow om een financiering te kunnen terugbetalen. De mogelijkheden via MKB Krediet Nederland zijn zeer uitgebreid, dit omdat wij samenwerken met 15 partnerbanken, die allemaal hun eigen acceptatievoorwaarden hanteren. Daardoor zijn juist wij in staat een stap verder te gaan dan bijvoorbeeld de grootbanken. Benieuwd naar je mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een eerste indicatie.
  • Wat zijn de maandlasten van een zakelijke lening?

    Dit is niet op voorhand te beantwoorden. De maandlasten en de kosten van een zakelijke lening hangen sterk samen met je financieringswensen en behoefte. Welke looptijd is gewenst en welke vorm van financiering kies je. Bij Lease heb je een andere maandtermijn dan bij een hypotheek voor bedrijfspand of een korte financiering voor je voorraad. Bij MKB Krediet Nederland zullen wij na de inventarisatie de verschillende mogelijkheden voor jou op een rij zetten zodat jij voor het beste aanbod kunt kiezen.
  • Wat kost een zakelijke lening?

    Deze vraag wordt veel gesteld, wat kost de lening mij aan rente of overige kosten? Dit verschilt per kredietaanbieder en leenvorm. Het is op voorhand dus niet aan te geven. Wel is het zo dat de rente is gebaseerd op het risico wat de kredietaanbieder heeft op niet terugbetaling. Wanneer er sprake is van een onderpand is de rente lager dan zonder garantstelling of onderpand. Tijdens het eerste contact zullen wij je informeren over de rente en kosten die worden berekend bij het afsluiten van een zakelijke lening via MKB Krediet Nederland. Weet in ieder geval dat ons proces zo is ingericht dat wij voor jou op zoek gaan naar het beste en voordeligste aanbod en hiervoor maar liefst 15 partnerbanken hebben. Eenmaal het beste aanbod gevonden zullen we deze vrijblijvend aan je presenteren. Aan jou de keuze!
  • Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

    Hoeveel je kan lenen hangt af van je onderneming en de resultaten, dit is per onderneming en financieringsbehoefte verschillend. Onze ervaring is dat het zelfs per financieringsmaatschappij of bank verschillend kan zijn. Op deze pagina lees je meer informatie over hoeveel geld je zakelijke kan lenen.
  • Zijn er bijkomende kosten verbonden aan een zakelijke lening?

    De kosten bij een zakelijke lening bestaan voornamelijk uit twee delen: de aflossing en de rente. Het bedrag dat je elke maand betaalt, is een combinatie van zowel een deel-aflossing van de lening als een deel rente. Daarnaast kunnen er andere kosten zijn zoals een afsluitprovisie of een boete bij vervroegd aflossen. MKB Krediet Nederland informeert je op voorhand welke kosten er verbonden zijn aan een zakelijke lening.
  • Kun je zakelijke lenen vanuit je onderneming?

    Vanaf 2023 veranderen de regels voor mensen die een aanzienlijk belang hebben in een bedrijf, dit zijn aandeelhouders met minimaal 5% van de aandelen. Je kunt dan als aandeelhouder een lening met je eigen BV aangaan tot een bedrag van 500.000 euro. Dit geldt overigens niet voor schulden (die al bestaan) voor je eigen woning, de zogenaamde hypotheek. Voor het bedrag boven de 500.000 euro moet vanaf 2023 inkomstenbelasting worden betaald.
  • Kies je voor een zakelijke of onderhandse lening?

    Of je kiest voor een zakelijke of onderhandse lening hangt af van je persoonlijke wensen. Een zakelijke lening gaat via een officiële instantie zoals een bank of financiële instelling en een onderhandse lening gaat via vrienden, familie of bekenden. Het verschil tussen beiden zit hem in de voorwaarden, flexibiliteit en of je bij een officiële instantie wilt lenen of bij een bekende.
  • Is een zakelijke lening aftrekbaar van de belasting?

    Bij een zakelijke lening zijn een aantal kosten aftrekbaar van je winst. Voorwaarde is wel dat je winst maakt. Wat is er dan aftrekbaar van de belasting? Drie onderdelen zijn aftrekbaar. Dat zijn de afsluitkosten, de administratiekosten en de rente op de lening. Als je per jaar bijvoorbeeld 5.500 euro aan rente betaalt over een lening dan mag je dit bedrag aftrekken van de winst.
  • Wat zijn de voorwaarden van een zakelijke lening?

    Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening. Zo moet het bedrijf ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Daarnaast moet je jaarcijfers of bankgegevens aantonen, voldoende geld (cashflow) binnen je onderneming is belangrijk voor de bank om na te gaan of je de lening kunt terugbetalen. Bron.
  • Is vervroegde aflossing mogelijk op een zakelijke lening?

    Dat verschilt per bank, bij een aantal banken mag dit altijd boetevrij en bij andere is er sprake van een vergoeding bij vervroegde aflossing. Afhankelijk van je financieringswensen kunnen wij hier het aanbod op afstemmen. Het lukt ons zelfs om in bepaalde gevallen in overleg met de bank een uitzondering te krijgen om boetevrij extra af te lossen als dat een wens is voor de ondernemer. In elk geval is het vooraf duidelijk wat de voorwaarden zijn zodat je hier rekening mee kunt houden. 
  • Welke zekerheden of garanties zijn vereist bij een zakelijke lening?

    Hoe meer zekerheid de geldverstrekker heeft, des te eerder zal deze een zakelijke lening goedkeuren. Een onderpand of borgstelling draagt hieraan bij. Vaak is het onderpand of de garantie het bedrijfspand of ander onroerend goed. Ook voorraden of debiteurenvorderingen kunnen de garantie zijn voor de geldverstrekker en als onderpand dienen. Het onderpand kan ook effect hebben op de voorwaarden van een lening, zoals de hoogte van de rente. Bron.
  • Hoe snel kan ik over het geleende bedrag beschikken?

    Het afsluiten van een zakelijke lening kan heel snel en zelfs binnen één of twee dagen geregeld zijn. Dit betreft een standaard financiering waarbij alle aan te tonen stukken direct beschikbaar zijn. Bij een meer complexe financieringsaanvraag duurt het proces langer. Onze kredietspecialisten kunnen je tijdens het eerste contact een goede indicatie geven van hoe lang het in jouw geval duurt voordat de financiering kan worden uitbetaald.
  • Moet ik een leendoel opgeven voor een zakelijke lening?

    Voor de bank is het van belang om te weten waar jij het geleende geld voor gaat gebruiken. Het leendoel wordt door ons tijdens het aanvragen van de offerte ook gevraagd, voor het aanvragen van de offerte door MKB Krediet Nederland is het van belang om het leendoel te weten. Een offerte voor de lease van een vrachtwagen is een andere financiering dan extra kapitaal om de voorraad van een winkel uit te breiden. Door het leendoel na te gaan weten wij ook met welke bank wij in gesprek moeten voor de juiste offerte.
  • Wat zijn de voor- en nadelen van een vaste rente versus een variabele rente bij een zakelijke lening?

    Met een vaste rente kies je voor zekerheid. Je weet exact waar je aan toe bent en er zijn geen verrassingen omdat alles duidelijk is met een vaste looptijd, vaste maandtermijn en rente. Het nadeel is dat je bij een dalende rente niet profiteert van toekomstige rentedalingen. Daarnaast moet je opletten met de voorwaarden of en welk bedrag je boetevrij mag aflossen.   Bij een variabele rente kan de rente per maand of kwartaal wijzigen, in het geval van dalende rente is dat in je voordeel en bij een stijgende rente is dat in je nadeel. Dan kan het dus zijn dat je meer en langer moet betalen aan de lening.
  • Hoe lang duurt het om een lening af te betalen?

    De termijn voor een zakelijke lening of MKB-krediet varieert en is vooraf afgesproken, in de regel geldt een termijn tussen de één tot tien jaar. Het meest voorkomende MKB-krediet is een eenmalige lening met een vastgestelde looptijd en meestal een vaste rentevoet. Hier betaal je een vaste maandelijkse termijn aan rente en aflossing.  Er zijn ook alternatieven denkbaar met bijvoorbeeld een slottermijn, waarbij je een kleiner deel aflost (bv. 20%) en de rest is aflossingsvrij. De slottermijn betaal je na bijvoorbeeld 60 maanden ineens of deze herfinancier je op dat moment. MKB Krediet Nederland kan je hierbij ook van dienst zijn. Een derde vorm is een zakelijk krediet, een rekening-courant krediet, waarbij je een geld kunt opnemen en aflossen tot aan de overeengekomen kredietlimiet. Over het opgenomen bedrag, de lening, betaal je alleen rente. Bij deze kredietvorm wordt vooraf afgesproken wanneer de lening moet worden afgelost.

Het proces

  • Hoelang duurt het afsluiten van een zakelijke lening?

    Het afsluiten van een zakelijke lening kan binnen 2 dagen geregeld zijn, dit betreft een standaard financiering waarbij alle aan te tonen stukken direct worden aangeleverd. Bij een meer complexe financieringsaanvraag duurt het vaak langer. Onze kredietspecialisten kunnen je tijdens het eerste contact een goede indicatie geven van hoelang het in jouw geval duurt voordat de financiering is uitbetaald.
  • Hoe werkt het vergelijken van de offertes door MKB Krediet Nederland?

    Nadat je financieringsbehoefte is geïnventariseerd gaan wij bij onze partnerbanken na welke offertes we kunnen opvragen. Zodra we deze binnen hebben vergelijken wij deze op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten. De voordeligste offerte of offertes zullen we vervolgens aan je voorleggen.
  • Waarom moet ik betalen voor een kredietcheck/vergelijking aan MKB Krediet Nederland?

    Dat is simpel je betaalt voor de werkzaamheden die wij uitvoeren voor jouw financieringsaanvraag. Wij controleren de aangetoonde stukken en doen een kredietcheck. Daarnaast houden wij contact met meerdere partnerbanken om een offerte op te vragen. Wij maken ook een vergelijk van de mogelijkheden zodat het beste aanbod aan jou gepresenteerd kan worden. Zo krijg jij het beste aanbod en kun jij je blijven focussen op je eigen onderneming. Als de financiering niet tot stand komt, dan betaalt je alleen de startfee van 250 euro voor onze werkzaamheden.
  • Wat moet ik aantonen bij een aanvraag zakelijke lenen?

    Om een juiste beoordeling te kunnen maken worden in ieder geval de volgende documenten van je gevraagd:
    1. Het meest recente jaarrapport. - Laat je geen jaarrapport opstellen? Dan mag je de aangifte bij de belastingdienst aantonen.
    2. De laatste 12 maanden aan bankafschriften van je zakelijke rekening(en)
    Ben je van plan een bedrijf over te nemen en ben je nog niet zelfstandig? Of wil je een bedrijf starten? Toon dan de kolommenbalans en resultatenrekening uit je boekhoudprogramma aan en/of een prognose voor dit jaar.
  • Wat is de looptijd van de lening?

    De verschilt per situatie en financieringsbehoefte. Kleinere financiering van bijvoorbeeld werkkapitaal kunnen een looptijd hebben van één of twee jaar maar een Leaseconstructie of hypotheek kunnen een veel langere looptijd tot aan bijvoorbeeld 10 of 20 jaar hebben. Tijdens de inventarisatie kunnen we de mogelijkheden qua looptijd toelichten.

Hoe werkt leningen vergelijken?

  • Hoe werkt zakelijke leningen vergelijken?

    Hoe werkt het vergelijken van de zakelijke leningen door MKB Krediet Nederland? Nadat je financieringsbehoefte door ons is geïnventariseerd gaan wij bij onze partnerbanken na welke offertes we kunnen opvragen. Hier kijken we ook naar de leenvorm, zakelijke lening, rekening courant, lease of (bedrijfs)hypotheek. Zodra we een passende voorstellen hebben ontvangen, vergelijken wij deze op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten. Zo kun jij voor jouw bedrijf de juiste keuze maken.
  • Met welke kredietverstrekkers werken jullie samen?

    Wij werken samen met zo’n 40 verschillende banken, kredietinstellingen, crowdfunding platformen, leasemaatschappijen en hypotheekverstrekkers. Door de jaren heen weten steeds meer partijen ons te vinden en daar profiteren onze klanten van. De partijen waar we mee werken zijn dus heel divers waardoor een breed aanbod mogelijk is. Een overzicht van de partijen vindt je hier.
  • Hoe werkt het vergelijken van de offertes door MKB Krediet Nederland?

    Nadat je financieringsbehoefte is geïnventariseerd gaan wij bij onze partnerbanken na welke offertes we kunnen opvragen. Zodra we deze binnen hebben vergelijken wij deze op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten. De voordeligste offerte of offertes zullen we vervolgens aan je voorleggen.
  • Zijn er alternatieven voor een traditionele zakelijke lening die ik zou moeten overwegen?

    De alternatieven zijn veelal te vinden in crowdfunding, private investeerders en onderhandse leningen bij familie of bekenden. Op onze site vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Algemeen

  • Kan ik een aflossingsvrije financiering afsluiten?

    Ja het is goed mogelijk om voor een aflossingsvrije lening of hypotheek in aanmerking te komen. Maak je wensen tijdig kenbaar zodat wij de beste offerte voor je kunnen aanvragen.
  • Moet ik BTW betalen over de maandtermijn?

    Nee je betaalt geen BTW. Financieringen zijn vrijgesteld van BTW.
  • Wat is de rente voor een zakelijke lening?

    Deze vraag wordt veel gesteld, wat kost de lening mij aan rente. Dit verschilt per kredietaanbieder en leenvorm. Het is op voorhand dus niet aan te geven. Wel is het zo dat de rente is gebaseerd op het risico wat de kredietaanbieder heeft op niet terugbetaling. Wanneer er sprake is van een onderpand is de rente lager dan zonder garantstelling of onderpand. Ons proces is zo ingericht dat wij voor jou op zoek gaan naar het beste en voordeligste aanbod en hiervoor maar liefst 15 partnerbanken hebben. Eenmaal het beste aanbod gevonden zullen we deze vrijblijvend aan je presenteren. Aan jou de keuze!
  • Mag ik de lening boetevrij inlossen?

    Dat verschilt per bank, bij een aantal banken mag dit altijd boetevrij en bij andere is er sprake van een vergoeding bij vervroegde aflossing. Afhankelijk van je financieringswensen kunnen wij hier het aanbod op afstemmen. Het lukt ons zelfs om in bepaalde gevallen in overleg met de bank een uitzondering te krijgen om boetevrij extra af te lossen als dat een voorwaarde is voor de ondernemer. Tijdens de inventarisatie van jouw wensen bespreken we dit zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
  • Wat gebeurt er als ik de lening niet kan terugbetalen?

    Het is verstandig om tijdig met de kredietverstrekker in gesprek te gaan wanneer je aanziet komen dat er mogelijke betalingsproblemen op komst zijn. Desgewenst kunnen wij hierbij assisteren. Wanneer je de maandlasten niet meer betaalt ontvang je een betalingsherinnering, ook dat is een moment waarop je het beste in contact kunt treden. Wanneer je open en eerlijk bent over de situatie kan er een poging gedaan worden om tot een oplossing te komen. Wanneer er geen contact is worden meestal gelijk incassomaatregelen in gang gezet.
  • Wat is de looptijd van de lening?

    De verschilt per situatie en financieringsbehoefte. Kleinere financiering van bijvoorbeeld werkkapitaal kunnen een looptijd hebben van één of twee jaar maar een Leaseconstructie of hypotheek kunnen een veel langere looptijd tot aan bijvoorbeeld 10 of 20 jaar hebben. Tijdens de inventarisatie kunnen we de mogelijkheden qua looptijd toelichten.
  • Wat zijn de maandlasten van een zakelijke lening?

    Dit is niet op voorhand te beantwoorden. De maandlasten en de kosten van een zakelijke lening hangen sterk samen met je financieringswensen en behoefte. Welke looptijd is gewenst en welke vorm van financiering kies je. Bij Lease heb je een andere maandtermijn dan bij een hypotheek voor bedrijfspand of een korte financiering voor je voorraad. Bij MKB Krediet Nederland zullen wij na de inventarisatie de verschillende mogelijkheden voor jou op een rij zetten zodat jij voor het beste aanbod kunt kiezen.
  • Wie is MKBKrediet Nederland?

    MKBKrediet Nederland bemiddelt in zakelijke leningen en kredieten tussen ondernemers en een 15-tal banken waar wij mee samenwerken. Door onze unieke werkwijze ben jij verzekerd van een voordelige aanbod in de vorm van één of meerdere offertes. Het verschil met andere aanbieders die je op het internet vind is evident. Wij zijn tussenpersoon terwijl de andere partijen, veelal banken, zelf kredietaanbieder zijn. Wat maakt ons anders? Dat wij als tussenpersoon van elke financieringsaanvraag de mogelijkheden onderzoeken bij onze partnerbanken. De verschillende offertes met elkaar vergelijken en het beste aanbod aan jou presenteren. Dan hoef jij dat zelf niet te doen en kun jij je focussen op je eigen onderneming!
  • Wordt een zakelijk krediet geregistreerd bij het BKR?

    Het BKR registreert zakelijke leningen waarvoor je hoofdelijk aansprakelijk bent. Hoofdelijk aansprakelijk betekent dat je naast de zakelijke overeenkomst persoonlijk ook verantwoordelijk bent voor de terugbetaling van de lening. Registratie bij het BKR geldt  voor: leningen voor een eenmanszaak, VOF (vennootschap onder firma) en een maatschap. Heb je een BV? Dan wordt een zakelijke krediet niet bij BKR geregistreerd.

Voorraadfinancering

  • Wat is voorraadfinanciering?

    Voorraadfinanciering is het aangaan van een zakelijke lening of kredietfaciliteit om voorraadniveaus te financieren. Of te wel je leent geld en je koopt er voorraden voor die je gebruikt om producten te produceren of te verkopen zoals in een winkel. Voorraadfinanciering helpt bedrijven vaak om de kosten van het aankopen van voorraad te verlagen door inkoopvoordelen en kortingen te behalen. Of met het op niveau houden van de voorraad zodat de productieketen nooit in gevaar komt.
  • Wanneer heb je voorraadfinanciering nodig?

    De juiste voorraad bezitten is belangrijk. In sommige gevallen is het gewenst om de voorraad te financieren. Voorraadfinanciering kan nodig zijn in de volgende situaties:
    • Als je van plan bent om buiten het seizoen voorraad in te kopen voor het aankomende hoogseizoen.
    • Wanneer je een extra grote hoeveelheid voorraad aanschaft om te profiteren van kwantumkorting.
    • Als je voorraad importeert uit het buitenland waardoor het transport lang kan duren zodat er enige tijd overheen gaat voordat je deze kunt verkopen.
    • Wanneer je een toename van verkopen verwacht en extra voorraad nodig hebt.
    • Als je een nieuwe bedrijfsruimte aanschaft die bevoorraad moet worden.
    • Als je speculeert op prijsstijgingen en je nog goedkoop wilt inkopen.
  • Hoe flexibel zijn jullie aflossingsvoorwaarden voor voorraadfinanciering?

    Hoe flexibel de aflossingsvoorwaarden zijn voor voorraadfinanciering hangt af van het type krediet dat je neemt. Bij een eenmalige voorraadfinanciering leen je eenmalig een bedrag dat naar je bedrijfsrekening wordt overgemaakt en heb je een vast aflossingsschema. Looptijd mogelijkheden veelal tussen de 12 tot 36 maanden. Bij een doorlopende voorraadfinanciering moet je denken aan een vorm van zakelijk rekening courant waarbij je steeds tot de kredietlimiet kunt opnemen en waarbij je rente betaalt over het saldo. In veel gevallen kun je boetevrij extra aflossen. Voordat je de financiering afsluit informeren wij je over de aflossingsvoorwaarden.
  • Hoe wordt de waarde van mijn voorraad beoordeeld door de bank?

    In veel gevallen wordt er rekening gehouden met de boekhoudkundige waarde, deze wordt volgens een standaard verpanding als zekerheid verpand aan de bank. Bij andere partijen of wanneer de voorraad daar aanleiding toe geeft wordt gevraagd om een waardebepaling.
  • Heeft voorraad invloed op de winst?

    Dat is afhankelijk per onderneming en bedrijfsvoering maar in veel gevallen heeft de voorraad direct invloed op de winst. Een effectief voorraadsysteem kan de tijd tussen opbrengsten en kosten verkorten en inzichtelijk houden. Voorraden die lang onderdeel zijn van de balans kosten meer en zijn daardoor minder aantrekkelijk voor de onderneming. Hoe korter de voorraad gefinancierd is, hoe lager de kosten en hoe eerder de voorraad verkocht wordt, hoe sneller deze is omgezet is daarmee toekomstige winst kan worden. Dit wordt ook wel aangeduid met omloopsnelheid.
  • Is er een type voorraad dat niet te financieren is?

    Bij types voorraden die niet gefinancierd kunnen worden, moet je denken aan voorraden met producten die illegaal zijn en voorraden van coffeeshops, stripclubs en er zijn een aantal financieringsmaatschappijen die negatief staan tegenover de tabaksindustrie. Verder zijn er geen uitsluitingen. 
  • Welke financiële gegevens zijn vereist om in aanmerking te komen voor voorraadfinanciering?

    Voor het verkrijgen van voorraadfinanciering dien je aan bepaalde criteria te voldoen: Het verschilt per situatie en bedrijf, allereerst moet duidelijk zijn wat de bedrijfsactiviteiten zijn en om wat voor soort producten het gaat. Daarnaast moet de onderneming over een gezonde cashflow beschikken en dienen de bedrijfscijfers positief te zijn. De gegevens die aangetoond moeten worden zijn: 
    • Inzage in bedrijfsactiviteiten
    • Jaarrapport
    • Bankgegevens
    • Overzicht, Facturen of waardebepaling voorraad
  • Zijn er boetes of extra kosten voor vervroegde aflossing van de voorraadfinanciering?

    Er zijn banken of financieringsmaatschappijen die werken met een standaard boete bij extra aflossing. Dit geldt vooral bij kortlopende financieringen tussen de 12 en 24 maanden met een vaste rente. Er zijn ook banken die een rekening courant krediet (kredietfaciliteit) verstrekken waarbij afgeloste bedragen weer opgenomen mogen worden. Hierbij wordt meestal geen boete gerekend wanneer er vervroegd een extra bedrag (of het gehele krediet) wordt ingelost.
  • Wat gebeurt er als ik de financiering niet meer kan betalen vanwege onverkochte voorraard?

    In theorie wordt de voorraad dan opgeeist en verkocht. Echter is dat in het uiterste geval omdat dit niet de oplossing is voor de bank en kredietnemer. In de fase hiervoor, bij het ontstaan van betalingsproblemen is het belangrijk om proactief contact op te nemen met ons en/of de bank. Betalingsproblemen komen vaker voor en de bank heeft ervaring met betalingsregelen en soms zelfs oplossingsrichtingen voor jouw situatie. Hier hebben alle partijen vaak baat bij.

Over MKB Krediet Nederland

  • Wie is MKBKrediet Nederland?

    MKBKrediet Nederland bemiddelt in zakelijke leningen en kredieten tussen ondernemers en een 15-tal banken waar wij mee samenwerken. Door onze unieke werkwijze ben jij verzekerd van een voordelige aanbod in de vorm van één of meerdere offertes. Het verschil met andere aanbieders die je op het internet vind is evident. Wij zijn tussenpersoon terwijl de andere partijen, veelal banken, zelf kredietaanbieder zijn. Wat maakt ons anders? Dat wij als tussenpersoon van elke financieringsaanvraag de mogelijkheden onderzoeken bij onze partnerbanken. De verschillende offertes met elkaar vergelijken en het beste aanbod aan jou presenteren. Dan hoef jij dat zelf niet te doen en kun jij je focussen op je eigen onderneming!
  • Hoe transparant is het proces bij MKB Krediet Nederland?

    Wij zijn graag duidelijk en transparant in ons proces van offerte aanvragen, de banken of partners waar wij offertes aanvragen en de uiteindelijke lening condities. Zo vertellen wij je exact waar je rekening mee moet houden, hoeveel tijd het proces in beslag neemt en wat de kosten zijn. MKB Krediet Nederland is onafhankelijk en heeft geen verplichtingen naar welke bank of financiële instelling dan ook. Wij zoeken naar de beste financiering voor jouw onderneming. En uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met alle informatie die, op welk moment dan ook, onderdeel wordt van de financieringsaanvraag.
  • Hoe verhoudt MKB Krediet Nederland zich tot andere kredietverstrekkers in termen van rente en kosten?

    Het onderscheid tussen verschillende zakelijke kredietverstrekkers zit voornamelijk in de werkwijze. Wanneer je zelf een aanvraag doet bij een bank zal deze alleen de eigen leenproducten aanbieden. MKB Krediet Nederland werkt samen met 40 partners, hierdoor hebben wij meerdere producten en offertes van banken die we kunnen aanvragen. Wij maken vervolgens een vergelijking en tonen de voordeligste of beste offerte voor jouw onderneming. Hierdoor zijn we vaak in staat om een beter aanbod te doen.
  • Hoe werkt het vergelijken van de offertes door MKB Krediet Nederland?

    Nadat je financieringsbehoefte is geïnventariseerd gaan wij bij onze partnerbanken na welke offertes we kunnen opvragen. Zodra we deze binnen hebben vergelijken wij deze op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten. De voordeligste offerte of offertes zullen we vervolgens aan je voorleggen.
  • Hoe gaat MKB Krediet Nederland om met vertrouwelijke (bedrijfs)informatie?

    Wanneer je in contact treed met MKB Krediet Nederland B.V. worden er privacygevoelige of persoonlijke gegevens van je verwerkt. Voor MKB Krediet Nederland is het zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens van essentieel belang. Met alle informatie die wordt gedeeld gaan wij vertrouwelijk om. Wij zorgen ervoor dat jouw persoonlijke informatie nauwkeurig wordt verwerkt en veilig wordt bewaard. Daarnaast houden we ons aan alle relevante wetgeving omtrent privacy gevoelige informatie waaronder de bewaar- en vernietig plicht.
  • Hoe wordt mijn bedrijf beoordeeld door MKB Krediet Nederland?

    Bij MKB Krediet Nederland worden verschillende factoren in overweging genomen. Kredietverstrekkers kijken bijvoorbeeld naar het profiel van je bedrijf, zoals de branche waarin je actief bent en de (organisatie)structuur van je onderneming(en). Ook je kredietwaardigheid speelt een belangrijke rol. Eventuele bestaande schulden van eerdere leningen krijgen ook de aandacht bij het aanvragen van een MKB-lening. Een vlekkeloze kredietgeschiedenis werkt uiteraard in je voordeel.
  • Waarom vertrouwen bedrijven MKB Krediet Nederland?

    Ondernemingen vertrouwen MKB Krediet Nederland vanwege de aantoonbare deskundigheid op het gebied van zakelijke leningen. Met een breed scala aan financiële opties biedt MKB Krediet Nederland flexibele bedrijfsleningen. Het persoonlijke contact met onze toegewijde kredietspecialisten draagt bij aan een persoonlijke ervaring.
  • Kan ik MKB Krediet Nederland bezoeken?

    Ja, je kunt ons bezoeken, wij houden kantoor in Emmeloord. Ontvang jij ons liever op kantoor? Ook dat behoort tot de mogelijkheden, dan komen wij gewoon naar jou toe. Eerst online een oriëntatiegesprek plannen? Ook dat kan met behulp van de moderne technieken. Aan jou de keuze!
  • Tot welk bedrag kan ik lenen bij MKB Krediet Nederland?

    Het vergelijken en afsluiten van een zakelijke lening is via MKB krediet Nederland al mogelijk vanaf € 10.000. Het maximaal mogelijke krediet dat wij verstrekken, in het reguliere proces, is € 5.000.000,-. Voor bedragen boven de 5 miljoen hebben wij een apart proces ingericht, mocht je hier interesse in hebben dan komen wij graag met je in contact. 

Overheid en zakelijk lenen

Hoe werkt herfinancieren van zakelijke leningen?

  • Welke documentatie en financiële gegevens zijn nodig voor herfinanciering?

    Dit varieert per aanvraag en leningdoel. De basis bij herfinanciering is; legitimatie, jaarcijfers, bankgegevens en informatie over de onderneming, de bedrijfsactiviteiten. Bij andere leendoelen hebben we meer specifieke informatie nodig over het leendoel, zo is een bedrijfsovername anders dan een nieuwe vrachtwagen. Dit geldt ook voor de leenvorm die we hier het beste kunnen aanbieden. Meer informatie over de documenten die je moet aantonen bij een zakelijke leningaanvraag lees je hier.
  • Hoe lang duurt het herfinancieringsproces?

    Een offerte voor een financiering aanvragen kan snel, binnen enkele minuten. Een financieringsspecialist van MKB Krediet Nederland zal contact met je opnemen om de verdere inventarisatie door te nemen en afspraken te maken over het proces. Een standaard herfinanciering kan binnen enkele dagen geregeld worden. Gaat het om een complexe herfinanciering waar meerdere kredieten en leenvormen bij betrokken zijn, dan kan het enkele weken duren. Een dergelijke financiering vraagt namelijk om maatwerk. Wij bespreken de tijdslijnen tijdens de inventarisatie met je zodat je direct weet waar je aan toe bent.
  • Hoe snel kan ik over geld beschikken bij herfinanciering?

    Door onze samenwerkingen met verschillende banken wij binnen enkele dagen een passend voorstel voor (her)financiering regelen. Wij streven daarbij naar een zo'n hoog mogelijke besparing op je financieringskosten, maar ook als je over extra kapitaal wilt beschikken kunnen we dit meenemen in het voorstel. Zo kun jij de groeikansen realiseren.
  • Kan ik een zakelijke lening herfinancieren voor een betere rente?

    Dat ligt aan de huidige voorwaarden en rente die je nu betaalt op de zakelijke financieringen. Bij MKB Krediet Nederland hebben wij een zeer breed aanbod met partnerbanken, door de uitgebreide mogelijkheden en financieringsopties is herfinanciering veelal mogelijk. Uiteraard maken wij een vergelijking en kijken wij hoeveel jouw onderneming kan besparen met een herfinanciering van de zakelijke leningen.
  • Wat zijn de voordelen van het herfinancieren van mijn huidige zakelijke lening?

    Er zijn meerdere voordelen, het meest voor de hand liggende is financieel voordeel of te wel een lagere rente. Dit zodat je minder kosten maakt voor het lenen van geld. Een ander voordeel is overzicht, zo kun je het totaal aan financieringen herstructureren naar 1 nieuwe lening en onderbrengen bij 1 partij. Vaak tegen lagere kosten en het geeft overzicht. Ook voor de toekomstige relatie met aantonen van documenten of bij gewijzigde wensen ten aanzien van aflossen, verhoging van de lening of vervroegd terugbetalen van (een deel) de lening.
  • Zijn er kosten of boetes verbonden aan het herfinancieren van mijn zakelijke lening?

    Dit verschilt per bank en de leenvorm waar je voor gekozen hebt. Bij een vaste lening kan er sprake zijn van kosten bij vervroegd aflossen. Dit omdat je de bestaande afspraken verandert door eerder te betalen. Een zakelijk rekening-courant krediet kan veelal boetevrij worden afbetaald. Via MKB Krediet Nederland is het in de meeste gevallen, ook bij een vaste zakelijke lening, mogelijk om de lening boetevrij af te lossen. Sowieso weet je, voordat je de lening afsluit, altijd waar je aan toe bent bij MKB Krediet Nederland.
Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op