Kan je als startende ondernemer geld lenen?

Startende ondernemer en op zoek naar een zakelijk krediet? Vergelijk zakelijke leningen en kies voor het beste aanbod!

Tjalling Heeringa - Manager & zakelijke krediet specialist Bijgewerkt: 23 januari, 2024
 • Onafhankelijke vergelijking van de beste financiering
 • Al 10 jaar specialist in zakelijke leningen
 • Samenwerking met 40 partnerbanken voor het scherpste aanbod
 • Binnen 2 minuten aangevraagd 

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000 - € 5.000.000

Kan je als startende ondernemer geld lenen?

Voordat je je eigen bedrijf opzet is het belangrijk om te bepalen hoeveel startkapitaal je precies nodig hebt. Je kunt overwegen om geld te lenen bij een bank, een particuliere investeerder, of bij een online kredietvergelijker zoals MKB Krediet Nederland.

Bij MKB Krediet Nederland kun je als startende ondernemer geld lenen.

Lenen als startende ondernemer

Heb je als startend MKB-bedrijf behoefte aan extra financiële ruimte? Bijvoorbeeld om extra voorraden in te kopen, je online activiteiten uit te breiden of op een andere manier te groeien? Een zakelijke lening afsluiten is bij MKB Krediet Nederland al mogelijk vanaf € 25.000. Dit geldt ook voor startende ondernemers en ZZP-ers. Je regelt de lening via MKB Krediet Nederland eenvoudig online.

Al 10 jaar specialist in zakelijke leningen voor starters

Als specialist in zakelijke leningen voor het MKB en starters werken we samen met de grootste kredietverstrekkers van Nederland. Op die manier kunnen we startende ondernemers en ZZP-ers de beste leningen aanbieden. We vergelijken voor onze klanten leningen zowel op de scherpste rente als de beste voorwaarden. Het afsluiten van een zakelijke financiering begint met de vrijblijvende online aanvraag van een offerte door jou. Vervolgens gaan wij aan het werk en vergelijken wij verschillende banken en geldverstrekker op zoek naar de beste offerte met daarin de beste mogelijkheden voor jou.

Waarom startende ondernemers lenen via MKB Krediet Nederland?

 • Eenvoudig proces – vanaf € 25.000 tot € 2.500.000,-
 • Mogelijkheden voor startende ondernemers, alle sectoren en leendoelen
 • Direct contact met je vaste kredietspecialist
 • Binnen 24-uur duidelijkheid over de mogelijkheden
 • Leningen vergelijken op rente en voorwaarden zakelijke lening

Wanneer kan ik als starter een zakelijke lening afsluiten?

Bij het afsluiten van een zakelijke lening voor starters is vaak meer mogelijk dan gedacht. MKB Krediet Nederland helpt je graag met het invullen van je financieringsbehoefte. Daarbij geldt dat de mogelijkheden ruimer zijn als je een goed onderbouwd ondernemingsplan hebt. In het plan beschrijf je zaken als de doelstelling van jouw onderneming, een marktanalyse, het concurrentielandschap, en een prognoses van de omzet en winst.

Voor het afsluiten van een zakelijke lening moet het bedrijf ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Daarnaast is voldoende geld stromen, je zogenaamde cashflow, binnen je onderneming belangrijk. Dit kan bij startende ondernemers ook aangetoond worden in de vorm van een prognose. Dit wordt door de geldverstrekker gebruikt om te beoordelen of je de lening in termijnen kunt aflossen.

Geld lenen zonder jaarcijfers

Het komt voor dat startende ondernemer nog geen financiële gegevens kunnen overleggen. Dit is bij zowel de startende ZZP-ers als bij bedrijven het geval. In beide gevallen kunnen we je gerust stellen. Geld lenen zonder jaarcijfers ie mogelijk. Je moet alleen andere gegevens aan ons overleggen die wij weer doorgeven aan de kredietverstrekker. Lees: geld lenen zonder jaarcijfers, is het mogelijk?

Zakelijke lening, lease of zakelijk krediet?

Bij het vergelijken van je mogelijkheden kijken we ook naar het soort lening welke het beste aansluit op je wensen. Betreft dit een zakelijke lening met een vaste looptijd, rente en voorwaarden zodat je exact weet waar je aan toe bent? Of heb je juist meer behoefte aan de flexibiliteit van een zakelijk krediet met eigenschappen van een rekening courant en een veelal een variabele rente. Betreft het leendoel de aanschaf van een bedrijfsauto, vrachtwagen of ander groot materieel? Dan onderzoeken wij de zakelijke lease mogelijkheden voor jou en nemen dit mee in de vergelijking. And last but not least hebben wij ook meerdere mogelijkheden voor het financieren van bedrijfsonroerend goed of een bedrijfshypotheek.

Iedere zakelijke lening is maatwerk

Ieder startende onderneming is anders. Hetzelfde geldt voor de mensen achter het bedrijf en de leendoelen. MKB Krediet Nederland ziet iedere aanvraag voor een zakelijke lening voor starters dan ook als maatwerk. Onze specialisten kijken wat er mogelijk is op basis van jouw specifieke situatie en wensen. Deze individuele aanpak resulteert in een verantwoorde lening die goed aansluit bij het leendoel en financiële situatie.

Vrijblijvende offerte

Partner van

MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Rabobank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - New10
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Qredits
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Floryn
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Collin Crowdfund
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - ABN Amro
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - DutchFinance
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Yeaz
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - CapitalBox
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - SNS Bank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Geldvoorelkaar
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Santander Consumer Finance
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - OPR Bedrijfskrediet
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Findio
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - October
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Hiltermann Lease
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - ING Bank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Briqwise
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Mogelijk
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Beequip

Hoe werkt zakelijk financieren?

1. Aanvraag Stel jouw ideale lening samen en vraag een vrijblijvende offerte aanvraag aan.

2. Inventarisatie Wij nemen direct contact met je op en bespreken de mogelijkheden

3. Offerte & Vergelijking Wij vragen offerte(s) voor je op en vergelijken deze voor het beste aanbod

4. Goedkeuring & Storting Na akkoord op de offerte volgt goedkeuring en ontvang je het geld op je rekening

Veelgestelde vragen zakelijke lening

 • Kom ik in aanmerking voor een bedrijfslening?

  Of je in aanmerking komt voor een zakelijk lening hangt af van de financiële situatie van jou en je onderneming. Er moet sprake zijn van voldoende omzet/inkomsten en cashflow om een financiering te kunnen terugbetalen. De mogelijkheden via MKB Krediet Nederland zijn zeer uitgebreid, dit omdat wij samenwerken met 15 partnerbanken, die allemaal hun eigen acceptatievoorwaarden hanteren. Daardoor zijn juist wij in staat een stap verder te gaan dan bijvoorbeeld de grootbanken. Benieuwd naar je mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een eerste indicatie.
 • Hoelang duurt het afsluiten van een zakelijke lening?

  Het afsluiten van een zakelijke lening kan binnen 2 dagen geregeld zijn, dit betreft een standaard financiering waarbij alle aan te tonen stukken direct worden aangeleverd. Bij een meer complexe financieringsaanvraag duurt het vaak langer. Onze kredietspecialisten kunnen je tijdens het eerste contact een goede indicatie geven van hoelang het in jouw geval duurt voordat de financiering is uitbetaald.
 • Hoe werkt het vergelijken van de offertes door MKB Krediet Nederland?

  Nadat je financieringsbehoefte is geïnventariseerd gaan wij bij onze partnerbanken na welke offertes we kunnen opvragen. Zodra we deze binnen hebben vergelijken wij deze op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten. De voordeligste offerte of offertes zullen we vervolgens aan je voorleggen.
 • Wat moet ik aantonen bij een aanvraag zakelijke lenen?

  Om een juiste beoordeling te kunnen maken worden in ieder geval de volgende documenten van je gevraagd:
  1. Het meest recente jaarrapport. - Laat je geen jaarrapport opstellen? Dan mag je de aangifte bij de belastingdienst aantonen.
  2. De laatste 12 maanden aan bankafschriften van je zakelijke rekening(en)
  Ben je van plan een bedrijf over te nemen en ben je nog niet zelfstandig? Of wil je een bedrijf starten? Toon dan de kolommenbalans en resultatenrekening uit je boekhoudprogramma aan en/of een prognose voor dit jaar.
 • Wanneer is zakelijk lenen een slimme keuze?

  Zakelijk lenen is een slimme keuze voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien. Bij MKB Krediet Nederland begrijpen we de waarde van financiële ruimte voor jouw bedrijf. Wil je extra voorraden inkopen? Je online activiteiten uitbreiden? Andere investeringen doen? Onze zakelijke leningen bieden de oplossing. Met een zakelijke financiering van € 25.000 tot grote leningen van € 2.500.000,- is er voldoende geld om je bedrijf te financieren. En dat tegen een voordelige rente. Doe vandaag nog een online aanvraag voor een bedrijfslening.
 • Voor wat voor soort ondernemers is een zakelijke lening geschikt?

  Ben je een startende ondernemer? Ben je al jarenlang succesvol in zaken? Voor beiden hebben wij zakelijke leningen beschikbaar. Een zakelijke lening helpt je om je doelen te bereiken. Onze zakelijke leningen zijn flexibel en op maat gemaakt voor elke specifieke situatie. We begrijpen dat ieder bedrijf uniek is en daarom behandelen we elke zakelijk krediet aanvraag als maatwerk.
 • Wat zijn de mogelijkheden voor een zakelijke krediet?

  Wil je meer weten over jouw mogelijkheden voor een zakelijk krediet? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor een zakelijk krediet tegen een door jou gewenste looptijd. Direct na ontvangst van de offerte gaan wij voor je aan de slag, vragen meerdere offertes op, maken een uitgebreide inventarisatie en vergelijken alle mogelijkheden. De beste offerte(s) bespreken we vervolgens persoonlijk. Ontdek hoe wij jouw bedrijf helpen groeien met een zakelijke lening.
 • Welke soort bedrijfsuitgaven zijn geschikt om te financieren met een zakelijke lening?

  Zakelijke leningen zijn geschikt voor diverse bedrijfsuitgaven waaronder de aankoop van apparatuur, uitbreiding van faciliteiten, voorraadaankopen, marketingcampagnes, werkkapitaalbehoeften en zelfs schuldconsolidatie. Het meeste geschikte leendoel van een zakelijke lening hangt af van de specifieke behoeften van het bedrijf. Het is belangrijk om de bedrijfslening te richten op investeringen die de groei en winstgevendheid van je bedrijf bevorderen.
 • Waarom vertrouwen bedrijven MKB Krediet Nederland?

  Ondernemingen vertrouwen MKB Krediet Nederland vanwege de aantoonbare deskundigheid op het gebied van zakelijke leningen. Met een breed scala aan financiële opties biedt MKB Krediet Nederland flexibele bedrijfsleningen. Het persoonlijke contact met onze toegewijde kredietspecialisten draagt bij aan een persoonlijke ervaring.

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

 • Voorwaarden samenwerkende banken
 • Kamer van Koophandel

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Tjalling Heeringa. Hij is specialist op het gebied van zakelijke leningen en Lease.

Tjalling Heeringa - Manager & zakelijke krediet specialist