Geld lenen als ZZP’er

ZZP’er en op zoek naar een  lening? Vergelijk en kies het beste aanbod!

 • Onafhankelijke vergelijking van de beste lening
 • Al 10 jaar specialist in de bemiddeling van zakelijke leningen
 • Samenwerking met 20 partnerbanken
 • Binnen 2 minuten aangevraagd 

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000 - € 5.000.000

Werken als ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel) biedt veel voordelen: je hebt de vrijheid om je eigen projecten te kiezen, je eigen werktijden te bepalen en je eigen koers uit te stippelen. Wil je verder groeien of heb je juist behoefte aan het opvullen van een  tijdelijk inkomensgat? Een lening kan uitkomst bieden. Maar hoe pak je dat aan? Op deze pagina lees je alles over geld lenen als ZZP’er.

Welke lening kan ik als ZZP’er afsluiten?

Als ZZP’er heb je de keuze uit verschillende type leningen. Welke lening het best aansluit, hangt af van jouw situatie en het doel waar je voor leent. De meest gebruikelijke leenvormen zijn:

Een flexibele lening

Dit is een lening waarbij je tot een vooraf vastgesteld maximumbedrag mag lenen. Je betaalt rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Het gaat hierbij om een  doorlopend krediet, wat betekent dat je afgeloste bedragen weer opnieuw kunt opnemen als je daar behoefte aan hebt.

Een vaste lening

Dit is een lening waarbij je een vooraf te bepalen bedrag in één keer op je rekening krijgt. Terugbetalen gaat in vaste termijnen en tegen een vaste rente. Op deze manier weet je van tevoren wat je in totaal betaalt en wanneer de lening is afgelost. Vooral voor eenmalige en vaak grotere investeringen is dit de meest geschikte lening.

Hoeveel kan ik lenen als ZZP’er?

Via MKB Krediet Nederland kan je tot 2,5 miljoen euro lenen. De kans is groot dat voor het realiseren van jouw leendoel minder kapitaal nodig is. Hoeveel je daadwerkelijk kunt lenen, hangt vooral af van je bedrijfssituatie. Geldverstrekkers beoordelen een leningaanvraag vooral op de volgende factoren:

 • Inkomsten en jaarcijfers: Geldverstrekkers willen inzicht in je inkomsten en uitgaven. Ze kunnen daarom vragen naar je jaarcijfers van de afgelopen jaren. Als je net begonnen bent, kan dit lastiger zijn, maar sommige kredietverstrekkers hebben specifieke producten voor startende ZZP’ers.
 • Bedrijfsplan: Voor een grotere lening of als je net bent gestart, kan een geldverstrekker naar een bedrijfsplan vragen. In dit plan laat je zien wat je verwachtingen zijn voor de toekomst, welke plannen je hebt. Deze informatie helpt de geldverstrekker om in te schatten in hoeverre je de ZZP-lening probleemloos terug kan betalen.
 • Kredietwaardigheid: Vaak wordt er een check gedaan om te achterhalen of je nog  andere leningen hebt lopen en of er in het verleden sprake is geweest van betalingsproblemen.

Waar kan ik het geleende geld voor gebruiken?

Als ZZP’er bepaal je helemaal waar je het geleende geld voor inzet. Gebruikelijke zakelijke leendoelen zijn investeringen in nieuwe apparatuur, machines of voorraden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van gereedschap als je in de bouwsector actief bent of het kopen van een bedrijfsbus. Andere mogelijkheden zijn het financieren van groei door te lenen voor marketingactiviteiten of het uitbreiden van de kantoorruimte.

Je kunt de lening ook gebruiken voor overbrugging. Zo kan je een financieel gat overbruggen wanneer je inkomsten als ZZP’er tijdelijk lager liggen. Je vaste lasten lopen in die situatie wel door en met een lening vul je jouw budget aan. Zorg er wel voor dat je op termijn weer zicht hebt op herstel van de inkomsten, zodat je financiële stabiliteit niet in gevaar komt.

ZZP-lening: 4 aandachtspunten

Wil je een lening afsluiten? Neem bij het vergelijken van leningen de volgende punten mee. Uiteraard doen wij dit voor je als je een vrijblijvende offerte aanvraagt via MKB Krediet Nederland.

 1. Rente: Ofwel het bedrag dat je als vergoeding betaalt over het nog niet afgesloten leenbedrag. De rente verschilt vaak sterk per geldverstrekker. Maak een goede vergelijking en voorkom dat je te veel betaalt. Let daarbij ook op de voorwaarden.
 2. Looptijd: Binnen welke termijn verwacht je de lening terug te kunnen betalen? Met een kortere looptijd ben je eerder schuldenvrij en betaal je in totaal minder aan rente. De keerzijde is dat de maandlasten vaak hoger liggen bij een kortere looptijd.
 3. Eenmalige kosten: Geldverstrekkers kunnen afsluitkosten of administratiekosten rekenen. Over het algemeen zijn dit eenmalige en relatief lage kosten. Ondanks de beperkte impact toch handig om mee te nemen.
 4. Voorwaarden: Kan je tussentijds boetevrije extra aflossen op de lening of stelt de geldverstrekker daar voorwaarden bij? Een voorbeeld van voorwaarden die mee kunnen wegen bij het afsluiten van een lening als ZZP’er.

Leningen voor ZZP’ers

Als MKB Krediet Nederland staan we voor iedereen klaar die behoefte heeft aan zakelijke financiering, of je een grotere B.V. hebt of actief bent als ZZP’er. Online lenen is mogelijk vanaf € 25.000,- tot € 2.500.000,-. Wij vergelijken de belangrijkste Nederlandse geldverstrekkers op rente en voorwaarden. Binnen 24-uur na het opvragen van een vrijblijvende offerte weet jij wat de mogelijkheden zijn.

Vraag binnen 1 minuut een vrijblijvende offerte aan en financier je groeiplannen met een ZZP-lening, tegen de laagst mogelijke rente. 

Vrijblijvende offerte

Partner van

MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Rabobank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - New10
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Qredits
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Floryn
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Collin Crowdfund
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - ABN Amro
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - DutchFinance
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Yeaz
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - CapitalBox
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - SNS Bank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Geldvoorelkaar
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Santander Consumer Finance
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - OPR Bedrijfskrediet
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Findio
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - October
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Hiltermann Lease
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - ING Bank
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Briqwise
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Mogelijk
MKB Krediet Nederland - Zakelijk krediet voor het MKB - Beequip

Hoe werkt zakelijk financieren?

1. Aanvraag Stel jouw ideale lening samen en vraag een vrijblijvende offerte aanvraag aan.

2. Inventarisatie Wij nemen direct contact met je op en bespreken de mogelijkheden

3. Offerte & Vergelijking Wij vragen offerte(s) voor je op en vergelijken deze voor het beste aanbod

4. Goedkeuring & Storting Na akkoord op de offerte volgt goedkeuring en ontvang je het geld op je rekening

Veelgestelde vragen zakelijke lening

 • Kom ik in aanmerking voor een bedrijfslening? Of je in aanmerking komt voor een zakelijk lening hangt af van de financiële situatie van jou en je onderneming. Er moet sprake zijn van voldoende omzet/inkomsten en cashflow om een financiering te kunnen terugbetalen. De mogelijkheden via MKB Krediet Nederland zijn zeer uitgebreid, dit omdat wij samenwerken met 15 partnerbanken, die allemaal hun eigen acceptatievoorwaarden hanteren. Daardoor zijn juist wij in staat een stap verder te gaan dan bijvoorbeeld de grootbanken. Benieuwd naar je mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een eerste indicatie.
 • Hoelang duurt het afsluiten van een zakelijke lening? Het afsluiten van een zakelijke lening kan binnen 2 dagen geregeld zijn, dit betreft een standaard financiering waarbij alle aan te tonen stukken direct worden aangeleverd. Bij een meer complexe financieringsaanvraag duurt het vaak langer. Onze kredietspecialisten kunnen je tijdens het eerste contact een goede indicatie geven van hoelang het in jouw geval duurt voordat de financiering is uitbetaald.
 • Hoe werkt het vergelijken van de offertes door MKB Krediet Nederland? Nadat je financieringsbehoefte is geïnventariseerd gaan wij bij onze partnerbanken na welke offertes we kunnen opvragen. Zodra we deze binnen hebben vergelijken wij deze op voorwaarden, looptijd, rente en maandlasten. De voordeligste offerte of offertes zullen we vervolgens aan je voorleggen.
 • Wat moet ik aantonen bij een aanvraag zakelijke lenen? Om een juiste beoordeling te kunnen maken worden in ieder geval de volgende documenten van je gevraagd:
  1. Het meest recente jaarrapport. - Laat je geen jaarrapport opstellen? Dan mag je de aangifte bij de belastingdienst aantonen.
  2. De laatste 12 maanden aan bankafschriften van je zakelijke rekening(en)
  Ben je van plan een bedrijf over te nemen en ben je nog niet zelfstandig? Of wil je een bedrijf starten? Toon dan de kolommenbalans en resultatenrekening uit je boekhoudprogramma aan en/of een prognose voor dit jaar.
 • Waarom zou ik MKB Krediet Nederland vertrouwen? MKB Krediet Nederland bemiddelt in zakelijke leningen en kredieten tussen ondernemers en een 15-tal banken waar wij mee samenwerken. Door deze werkwijze ben jij verzekerd van een voordelig aanbod van één of meerdere geldverstrekkers. Het verschil met andere aanbieders die je op het internet vindt is evident. Wij zijn een vergelijker terwijl de andere partijen, veelal banken, zelf kredietaanbieder zijn en dat betekent dat je maar 1 voorstel per partij kunt krijgen. Wat maakt ons anders? Dat wij als vergelijker/tussenpersoon van elke financieringsaanvraag de mogelijkheden onderzoeken bij onze partnerbanken. De verschillende offertes met elkaar vergelijken en het beste aanbod aan jou presenteren. Dan hoef jij dat zelf niet te doen en kun jij je focussen op je eigen onderneming!