Leasen ondernemers

Leasen voor ondernemers

Tjalling Heeringa - Manager & zakelijke krediet specialist Bijgewerkt: 12 juni, 2024
  • Onafhankelijke vergelijking van de beste lease mogelijkheid
  • Samenwerking met 35 partnerbanken
  • Al 10 jaar specialist in de bemiddeling van zakelijke leningen
  • Binnen 2 minuten aangevraagd 

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000 - € 5.000.000

Leasen ondernemer

Leasen voor ondernemers is een gebruikelijke methode om kapitaal aan te trekken. Leasen is noodzakelijk voor sommige ondernemers en is een extra investering in je onderneming. Je least als ondernemer om bedrijfsgroei en meer inkomen te verkrijgen. En afhankelijk van je doel zijn er verschillende mogelijkheden om te leasen.

Wat is leasen voor ondernemers?

Leasen voor ondernemers is een populaire financieringsmethode waarbij een onderneming een auto, machine of ander bedrijfsmaterieel leaset in plaats van direct aankoopt. Het grootste voordeel van leasen voor ondernemers is dat je niet direct bedrijfskapitaal hoeft in te zetten voor de aanschaf van bedrijfsmiddelen zoals een auto.

In plaats daarvan betaal je maandelijkse termijnen waardoor je toch direct beschikt over het gewenste bedrijfsmiddel. Bovendien ontzorgen veel MKB-leasevormen ondernemers omdat het onderhoud en de verzekeringen vaak inbegrepen zijn in de maandelijkse leasebetaling. Door te kiezen voor leasen blijf je als ondernemer flexibel en benut je bedrijfskapitaal efficiënter.

Soorten lease voor ondernemers

Er zijn twee soorten leasen voor ondernemers: operationele lease en financial lease. Wanneer je een keuze moet maken tussen deze twee leasevormen, is het belangrijk om de verschillen te kennen.

  • Operationele lease:

Dit type lease lijkt het meest op huren. Je gebruikt het bedrijfsmiddel zonder dat je hier eigenaar van bent. Je betaalt hier een vaste maandelijkse termijn voor. Aan het einde van de leaseperiode geef je het bedrijfsmiddel terug aan de leasemaatschappij.

  • Financial lease:

Dit type lease is meer te vergelijken met koop op afbetaling of een zakelijke lening. Ook hier betaal je een maandelijkse termijn voor het gebruik van het bedrijfsmiddel. Aan het einde van leaseperiode word jij meestal de eigenaar van het bedrijfsmiddel.

Wat zijn de voordelen van leasen voor ondernemers

  1. Behoud van werkkapitaal: Doordat je niet in één keer een groot aankoopbedrag hoeft te betalen blijft er meer liquiditeit beschikbaar in de onderneming.
  2. Voorspelbare kosten: Leasen voor ondernemers zorgt voor vaste maandelijkse kosten, wat helpt bij het plannen van de liquiditeit.
  3. Flexibiliteit: Bij leasen voor ondernemers is het mogelijk om aan het einde van de leaseperiode een keuze te maken, je kunt de leasetermijn verlengen, beëindigen, een nieuwe leaseovereenkomst voor een nieuwere versie aangaan en het is vaak mogelijk om het bedrijfsmiddel te kopen.
  4. Als ondernemer kun je direct de BTW over de aankoopsom terugvragen wanneer je kiest voor financial lease om een bedrijfsauto te kopen. Dit vormt een groot fiscaal voordeel voor de ondernemer.

Meest voorkomende lease

Veruit de meest voorkomende lease voor ondernemers is de auto, gevolgd door bedrijfsbussen en daarna ander zwaar materieel of equipment. Via MKB Krediet is mogelijk om voor alle leendoelen een lease offerte te krijgen.

Dit geldt ook voor 2e hands materieel zoals 2e hands auto’s. Wij werken samen met meerdere gespecialiseerde leasemaatschappijen en zijn in staat om binnen één dag verschillende offertes aan te bieden. Of het nu gaat om een auto, vrachtwagen, bedrijfsbus, heftruck of een volledige machinelijn, onze lease specialisten gaan graag met je in gesprek om de beste leaseoplossing te bekijken. Een leaseoplossing voor ondernemers is al binnen 72-uur af te sluiten. Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Waarom kiezen ondernemers voor MKB Krediet Nederland?

Ondernemers vertrouwen op MKB Krediet Nederland vanwege onze expertise in financial lease, operationele lease en zakelijke leningen. Met lease voor ondernemers bieden wij een flexibele oplossingen.

Vrijblijvende lease offerte aanvragen