Alle blogitems

MKB lening aanvragen in 6 stappen

Tjalling Heeringa - Manager & zakelijke krediet specialist Bijgewerkt: 3 februari, 2024

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000,00 - € 5.000.000,00
3 februari, 2024

Het aanvragen van een MKB lening is via MKB Krediet Nederland binnen enkele minuten geregeld, zonder poespas. Vanaf het moment dat je overweegt om een zakelijke lening aan te vragen zijn er globaal 6 stappen die je doorloopt. Het begint bij het bepalen van de financieringsbehoefte van de onderneming. 

Aanvragen MKB lening

Nu zou je kunnen denken, 6 stappen, hoe lang duurt het dan wel niet voordat ik over de lening kan beschikken? Voor een reguliere financiering van een leendoel als bedrijfsbus, machine, voorraden, werkkapitaal of bedrijfsuitbreiding, moet je rekenen op een aantal werkdagen. Voor een meer maatwerkfinanciering kan dit een aantal weken tijd in beslag nemen. De praktijk leert dat een goede voorbereiding van de ondernemer en beschikbaarheid van documenten als jaarrekeningen en bankgegevens de duur van een aanvraag aanzienlijk kunnen verkorten. Dus heb je haast? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en dan gaan wij direct met je in gesprek om voor een spoedig traject zorg te dragen.

Terug naar het aanvragen van een zakelijke MKB lening, hieronder hebben we per stap uitgeschreven waar je aan moet denken.

Stap 1: Financieringsbehoefte

De eerste stap die je moet zetten, is het bepalen van je financieringsbehoefte. Dit betekent dat je moet gaan bepalen hoe groot de financieringsbehoefte moet zijn om je leendoelen te bereiken. Daarnaast moet je nadenken over de vorm van de lening. Betreft het een eenmalig bedrag wat je onderneming nodig heeft of bestaat er een meer continue financieringsbehoefte waarbij je periodiek geld zou willen opnemen van bijvoorbeeld een rekening courant.

Het leendoel is hier veelal bepalend. Zo zul je bij voorraadfinanciering meer gebaat zijn bij een flexibel rekening courant krediet waarbij je kunt opnemen en kosteloos (extra) kunt aflossen. Betreft het leendoel een bedrijfsbus of machine? Dan is lease vaak de betere leenvorm waarbij je eenmalig over een bedrag kunt beschikken om de machine aan te schaffen.

Stap 2: Offerte aanvragen

De tweede stap is het aanvragen van de MKB lening zelf. Op de pagina zakelijke lening aanvragen vraag je vervolgens binnen twee minuten eenvoudig een offerte aan voor het gewenste leenbedrag.

Stap 3: Inventarisatie

Zodra de aanvraag is ontvangen nemen wij snel contact met je op om een meer gedetailleerde inventarisatie te maken. We bespreken samen de opties en lopen door welke documenten je nodig hebt. Tijdens dit gesprek informeren we je ook over onze dienstverlening en de bijbehorende kosten en maken we een inschatting hoeveel tijd het kost om de juiste offerte(s) op te vragen.

Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen of je verder wilt gaan, maar één ding is zeker: het maken van een vergelijking tussen onze MKB-leningen is zeer de moeite waard.

Stap 4: Vergelijken kredietverstrekkers

Nederland telt talloze kredietverstrekkers. Wij vergelijken deze voor je op rentes en voorwaarden. De uitkomst van de vergelijking presenteren we aan jou in de vorm van de beste aanbieding(en). Uiteraard bespreken we dit ook persoonlijk zodat je hierna een keuze kunt maken.

Het voordeel van deze werkwijze is dat jij ervan verzekerd bent dat meerdere mogelijkheden zijn bekeken en je het voordeligste aanbod ontvangt. Dit proces scheelt je als ondernemer zeeën van tijd omdat je niet zelf bij iedere bank of financieringsmaatschappij een offerte hoeft aan te vragen en te beoordelen. Jij kunt ondernemen en wij doen waar we goed in zijn.

Stap 5: Keuze maken

Heb je een keuze gemaakt uit één van de offertes uit onze vergelijking? Dan kun jij de offerte ondertekenen. Hierna maken wij de aanvraag voor je in orde.

Stap 6: Uitbetaling

Na akkoord van jou en de kredietverstrekker volgt spoedig de uitbetaling. Het kan zijn dat je het geld op je bedrijfsrekening ontvangt of dat het bedrag rechtstreeks naar een dealer wordt overgemaakt. Dat is afhankelijk van het leendoel en de afspraken die onderling worden gemaakt.
Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden of vrijblijvend een oriënterend gesprek willen plannen met een van onze adviseurs? Neem dan gerust contact met ons op.

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Tjalling Heeringa. Hij is kredietspecialist op het gebied van zakelijke leningen en Lease.

Tjalling Heeringa - Manager & zakelijke krediet specialist
Offerte aanvragen