Lening voor bedrijfspand

Geld lenen tegen de laagste rente en goede voorwaarden? Wij vergelijken meerdere aanbieders voor je lening voor bedrijfspand.

 • Onafhankelijke vergelijking van het beste financieringsaanbod
 • Al 10 jaar specialist in zakelijke leningen
 • Samenwerking met 20 partnerbanken voor het scherpste aanbod
 • Binnen 2 minuten aangevraagd 

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000 - € 5.000.000

Lening voor bedrijfspand

Het vinden van het juiste bedrijfspand is vaak een uitdaging. Biedt een bepaald pand voldoende ruimte voor groei? Wat is de optimale locatie? Is het bedrijfspand betaalbaar? Dit zijn belangrijke vragen bij de aanschaf van een bedrijfspand. Een lening kan hierbij helpen. MKB Krediet Nederland staat klaar om je te ondersteunen, met verschillende opties voor het financieren van een bedrijfspand.

Hieronder vind je de meest voorkomende opties die wij verzorgen voor onze klanten.

Bedrijfshypotheek

Een bedrijfshypotheek is een lening die specifiek bedoeld is voor de aankoop van je bedrijfspand. Dit type lening is vergelijkbaar met een hypotheek voor een woonhuis, waarbij in dit geval het bedrijfspand als onderpand dient.

Kenmerken van onze bedrijfshypotheek

 • Lange looptijden, meestal tussen de 10 en 20 jaar.
 • Vaste en variabele rente mogelijk.
 • De hoogte van de lening is afhankelijk van de waarde van het bedrijfspand en de financiële situatie van de onderneming.
 • Bij deze leenvorm is een gedeelte eigen inbreng veelal vereist, de eigen inbreng varieert tussen de 10% en 30%.

Vastgoedfinanciering

Vastgoedfinanciering is een term die vaak als synoniem voor een bedrijfshypotheek wordt gebruikt. Bij MKB Krediet Nederland heeft vastgoedfinanciering een bredere betekenis: het omvat verschillende financieringsvormen voor de aanschaf van een bedrijfspand. Een hypotheek is hier vaak een onderdeel van. Daarnaast is het leendoel breder: zowel bedrijfspanden als commercieel vastgoed kunnen met een vastgoedfinanciering worden gefinancierd.

Kenmerken vastgoedfinanciering

 • Kan worden gebruikt voor de aankoop en herfinanciering van vastgoed.
 • Flexibele voorwaarden en looptijden mogelijk, bijvoorbeeld bij het combineren van twee lening vormen.
 • Geschikt voor de aankoop van een bedrijfspand en/of commercieel vastgoed.

Bedrijfspand leasen

Een minder bekende optie is het leasen van vastgoed, wat ook bij ons mogelijk is. Dit lijkt sterk op een bedrijfshypotheek: je betaalt gedurende de looptijd rente en aflossing. Bij financial lease word je na de afgesproken leaseperiode eigenaar van het bedrijfspand.

Kenmerken lease bedrijfspand

 • Bij financial lease komt het pand op de balans te staan, net als bij een bedrijfshypotheek.
 • Vaste maandelijkse betalingen.
 • Na de financial leaseperiode wordt je eigenaar van het bedrijfspand.

Crowdfunding bedrijfspand

Crowdfunding wordt steeds populairder, ook voor het lenen van bedrijfspanden. Het aantal professionele crowdfundingplatformen is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, wat heeft geleid tot een grotere investeringsbereidheid onder investeerders. Bij een lening voor een bedrijfspand dient het bedrijfsgebouw als onderpand, waardoor het risico voor de investeerder beperkt blijft.

Kenmerken crowdfunding bedrijfspand

 • Toegang tot een groot aantal potentiële investeerder via een platform.
 • Flexibele voorwaarden en looptijden mogelijk.
 • Meestal vereist het aanvragen van een financiering op een crowdfunding platform een gedetailleerd bedrijfsplan.

Private investeerder

Het is ook mogelijk om je bedrijfspand te financieren met de inbreng van één private investeerder of private equity. Het kan zijn dat deze partij of persoon bereid is om een hypotheek te verstrekken op het aan te kopen bedrijfspand. We zien in de praktijk ook situaties waarbij de investeerder bereid is om een lening voor bedrijfspand te verstrekken in ruil voor een aandeel in het bedrijf.

Kenmerken private investeerder

 • Toegang tot kapitaal.
 • Investeerder kunnen waardevolle kennis en contacten inbrengen bij de aankoop van een bedrijfspand.
 • Kan leiden tot invloed op de bedrijfsvoering.

Belangrijk bij een lening voor bedrijfspand

 1. De kosten van de lening: wat zijn de kosten die je moet betalen voor het afsluiten en het beheer van de financiering. En wat is het rentetarief?
 2. Looptijd van de lening: Hoe lang is de looptijd en wat doet dat voor de maandtermijn? Hoe lang wil jij de lening of lease aangaan?
 3. Flexibiliteit: Hoe flexibel zijn de voorwaarden, kun je bijvoorbeeld extra aflossen zonder boete?
 4. Eigendom van het bedrijfspand: Ben je direct eigenaar van het onderpand, of wordt dat pas aan het einde van het contract? Past dit bij jouw wensen?

MKB Krediet Nederland bemiddelt in leningen voor bedrijfspand, bedrijfshypotheken en andere zakelijke kredieten tussen ondernemers en meer dan 30 geldverstrekkers. Door onze unieke werkwijze ben jij verzekerd van een voordelig aanbod in de vorm van één of meerdere offertes.

Het grote verschil tussen MKB Krediet Nederland en andere aanbieders is dat MKB Krediet Nederland een vergelijker is. Wij zijn niet gebonden aan één geldverstrekker en zoeken onafhankelijk naar de beste lening voor jouw bedrijfspand.

Benieuwd naar onze leningen voor bedrijfspanden?

 1. Vraag dan jouw lening aan en vul ons aanvraagformulier in. Dit kost je slechts twee minuten.
 2. Wij nemen direct contact met je op voor een verdere inventarisatie, bespreken de mogelijkheden en nemen de benodigde documenten met je door. Wanneer wij mogelijkheden zien gaan we voor je aan de slag.
 3. Wij vragen je documenten aan te tonen en maken een afspraak over onze dienstverlening en de kosten. Na beoordeling van de documenten treden wij in contact met de verschillende samenwerkende banken en beoordelen wij bij welke partnerbanken jij de voordeligste lening voor bedrijfspand kunt aanvragen.
 4. Wij vergelijken de offertes en presenteren het beste aanbod. Deze ontvang je van ons zodra beschikbaar. Deze zullen we telefonisch met je bespreken.

Als je akkoord gaat met de offerte kun je deze ondertekenen. Wij zorgen daarna voor de verdere afhandeling met de bank. Zodra de bank alles heeft ontvangen en de laatste zaken heeft bekeken, volgt de uitbetaling van de lening.

Lening voor bedrijfspand aanvragen?

Hoeveel wil je aanvragen?

100000
€ 25.000 € 5.000.000
Offerte aanvragen