Alle blogitems

Voor welke leendoelen kan ik een financiering aanvragen?

Tjalling Heeringa - Manager & zakelijke krediet specialist Bijgewerkt: 5 februari, 2024

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000,00 - € 5.000.000,00
5 februari, 2024

Bij MKB Krediet Nederland kun je voor elk zakelijk doel een lening aanvragen. Voor alle leendoelen krijg je een financiering, zolang ze maar voor je onderneming zijn en je onderneming over voldoende financiële draagkracht beschikt om een lening aan te gaan. Of het nu gaat om bedrijfsgroei, voorraden, machines, ander materieel of het financieren van je bedrijfspand. Bij MKB Krediet Nederland ben je aan het juiste adres voor een zakelijke lening die past. 

Moet ik een leendoel opgeven voor een zakelijke lening?

Voor de bank is het van belang om te weten waar jij het geleende geld voor gaat gebruiken. Het leendoel wordt door ons tijdens het aanvragen van de offerte dus gevraagd. Door het leendoel na te gaan weten wij met welke bank wij in gesprek moeten voor de juiste offerte. Een offerte voor de lease van een vrachtwagen is een andere financieringsvorm dan bijvoorbeeld extra kapitaal om de voorraad van een winkel uit te breiden.Voor het aanvragen van de offerte door MKB Krediet Nederland is het dus belangrijk om het leendoel te weten.

Zakelijk Krediet

Voor tijdelijke financiële ruimte bemiddelen wij meestal het zakelijk krediet. Bij een zakelijk krediet moet je denken aan een vorm van rekening courant waarbij je tot de vooraf overeengekomen kredietlimiet geld kunt opnemen. Dit geldt bijvoorbeeld bij leendoelen.

 • Werkkapitaal
 • Onderhoud aan machines
 • Voorraden
 • Debiteuren
 • Groei & uitbreiding

Ook andere leendoelen zijn denkbaar. Bij deze vorm van zakelijk krediet heb je de vrijheid om geld op te nemen tot aan de afgesproken kredietlimiet en kun je altijd boetevrij extra aflossen buiten de reguliere maandtermijn.

Zakelijke Lening

Ben je op zoek naar een lening waarmee je een grote eenmalige uitgave financiert? Dat kan ook bij MKB Krediet Nederland. Bij een zakelijke lening ontvang je ineens het bedrag op je zakelijke rekening. Daarnaast weet je exact waar je aan toe bent. De maandtermijn, rente en looptijd staan voor de gehele looptijd vast. Dat is wel zo duidelijk. Een zakelijke lening is geschikt voor de volgende leendoelen:

 • Machines
 • Herfinancieringen
 • Vastgoed & Bedrijfsonroerend goed
 • Voorraden
 • Inventaris
 • Voertuigen
 • Herfinanciering
 • Groei en uitbreiding van je bedrijf

Een zakelijke lening en een zakelijk krediet

Het is ook mogelijk om bovenstaande kredietvormen te combineren. Het kan prettig zijn voor een onderneming om onderdelen met een zakelijke lening vast te leggen en daarnaast een stuk financiering af te sluiten in de vorm van een rekening courant krediet. We zien dit vaker bij ondernemingen waarbij een verbouwing of object in vaste vorm wordt gefinancierd en de debiteurenpositie met een rekening courant wordt voorgefinancierd.

Lease

Voor verschillende leendoelen hebben wij lease oplossingen. Lease is met name geschikt voor de aanschaf van bedrijfsbussen, auto’s maar ook voor machines en zwaarder materieel, waaronder bijvoorbeeld een heftruck, een shovel, vrachtwagen of kraanwagen.

Bij lease heb je twee vormen; operational lease en financial lease.

 • Bij operational lease wordt je geen eigenaar van bijvoorbeeld de bedrijfsbus en zit veelal de wegenbelasting en het onderhoud ook in de maandtermijn.
 • Bij financial lease, lease je het geld om de bedrijfsbus of heftruck zelf aan te schaffen en ben je eigenaar.

Beide vormen hebben voor- en nadelen, welke dat zijn lees je op deze pagina.

Wat is financiering van werkkapitaal?

Werkkapitaal is simpelweg het geld dat je gebruikt voor je dagelijkse financiële verplichtingen. Dit is het kapitaal dat essentieel is om je bedrijf in bedrijf te houden. Voorbeelden van zulke uitgaven zijn de inkoop van voorraden, het uitbetalen van salarissen en het betalen van leveranciers. Investeringen in inventaris, bedrijfsauto of machines worden niet gerekend tot werkkapitaal.

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

 • Voorwaarden van onze partnerbanken en financieringsmaatschappijen

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Tjalling Heeringa. Hij is kredietspecialist op het gebied van zakelijke leningen en Lease.

Tjalling Heeringa - Manager & zakelijke krediet specialist
Offerte aanvragen