MKB lening aanvragen

Direct online een MKB lening aanvragen. Wij vergelijken meerdere aanbieders, jij ontvangt de beste offerte.

 • Onafhankelijke vergelijking van de beste MKB lening
 • Al 10 jaar specialist in zakelijke leningen
 • Samenwerking met 20 partnerbanken 
 • Binnen 2 minuten aangevraagd 

Hoeveel wil je aanvragen?

€ 25.000 - € 5.000.000

MKB lening aanvragen

Wil je een MKB lening aanvragen? Je bent niet de enige. Veel ondernemers hebben behoefte aan een lening. Bijvoorbeeld als extra werkkapitaal, voor extra voorraden of de aanschaf van machines. Of een MKB lening voor startende ondernemingen. We helpen je op weg!

Introductie MKB lening

Een MKB lening wordt ook wel MKB krediet genoemd. Het gaat om een lening die specifiek is bedoeld voor bedrijven die onder het MKB vallen. Dit zie je vooral terug in de leendoelen waar je de lening voor kunt afsluiten. Je kunt een MKB lening aanvragen ongeacht de omvang van je onderneming. Ook is het mogelijk voor zowel jonge bedrijven als al langer bestaande ondernemingen. Centraal staat dat het aanvragen van een MKB lening je bedrijf sterker positioneert.

Kom ik aanmerking voor?

Bij het bepalen of je in aanmerking komt voor een MKB lening, spelen verschillende factoren een rol. Kredietverstrekkers kijken onder andere naar je bedrijfsprofiel. In welke branche ben je bijvoorbeeld actief en hoe is jouw onderneming georganiseerd? Daarnaast is je kredietwaardigheid van belang. Eventuele openstaande schulden van eerdere leningen kunnen een extra aandachtspunt zijn bij het aanvragen van een MKB lening. Een onberispelijke kredietgeschiedenis pleit in je voordeel.

Startende ondernemer

Ben je een startende onderneming en wil je een MKB lening aanvragen? Dat is bij geldverstrekkers goed mogelijk, ook al kun je nog geen omzet- en winstcijfers over eerdere jaren aanleveren. Een goed onderbouwd ondernemingsplan vergroot de kansen op een succesvolle lening aanvraag. In het plan beschrijf je zaken als de doelstelling van jouw onderneming, een marktanalyse, het concurrentielandschap, en prognoses van de omzet en winst.

Maximale MBK lening

Via  MKB krediet Nederland kun je tot 2.500.000,- lenen. De ondergrens is € 10.000. Wat in de praktijk de hoogte van jouw maximale MKB lening is, wordt vooral bepaald door de kredietwaardigheid van je bedrijf. Bestaat jouw onderneming al lang en kun je klinkende cijfers tonen over de afgelopen vijf jaar? De maximaal mogelijke lening valt in die situatie doorgaans hoger uit dan wanneer je net bent begonnen met de onderneming. Zelfs de ervaring die je hebt als ondernemer kan een rol spelen bij het bepalen van de maximale MKB lening. Stel je hebt eerder al een bedrijf gehad en deze met succes verkocht. Dat kan positief uitpakken voor de vraag wat je kunt lenen. Dergelijke informatie helpt kredietverstrekkers bij het beoordelen van de risico’s.

Leendoelen

Het geld dat je ontvangt na het aanvragen van een MKB lening, kun je naar eigen inzicht besteden. Het is dus aan jou of je er een marketingcampagne mee financiert, het gebruikt om een nieuwe productlijn op te zetten of het als extra werkkapitaal inzet. Het laatste kan bijvoorbeeld handig zijn als je nu al kosten maakt voor omzet die je pas later maakt. Rode draad bij een MKB lening is gebruik voor zakelijke doeleinden.

Kosten MKB lening

De kosten van een MKB lening zijn niet vooraf al te geven. Hoeveel leen je en tegen welke rente? Belangrijk voor de maandelijkse en totale kosten van een MKB lening. Niet alleen de rente is bepalend voor de kosten. Kun je jouw bedrijfspand als onderpand gebruiken bij het aanvragen van de MKB lening? Dit verkleint het risico voor de kredietverstrekker, waardoor deze een lagere rente kan aanbieden. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld grote lopende contracten hebt met veel omzetpotentie.

Gelukkig is het toch eenvoudig om de kosten van een MKB lening inzichtelijk te krijgen. Vraag binnen enkele minuten een vrijblijvende offerte op. Al in het eerste contact weet je wat de rente en kosten zijn voor een MKB lening.

MKB lening vergelijken

Een MKB lening kun je ook direct afsluiten bij grotere banken als ING of ABN Amro. Wij bekijken per aanbieder wat de kosten van het aanbod zijn. Een klein renteverschil kan tijdens de hele looptijd veel verschil maken. De rente verschilt bovendien per aanbieder en vaak ook per moment. Het kan goed zijn dat de juist minder bekende kredietverstrekkers een lagere rente bieden. Denk hierbij aan New10 en Santander. Bij MKB Krediet Nederland maken we het makkelijk voor je, met een overzichtelijke vergelijking van alle mogelijke kredietverstrekkers. Vervolgens is de keus aan jou!

MKB lening aanvragen in 4 stappen

Het aanvragen van een MKB lening zelf is via MKB Krediet Nederland binnen enkele minuten geregeld, zonder poespas. Reken hierbij op de volgende stappen:

 1. Indienen aanvraag
  De eerste stap is het aanvragen van de MKB lening. Vervolgens helpen wij je met het verzamelen en indienen van de nodige gegevens over jouw en je onderneming.
 2. Vergelijken kredietverstrekkers
  Nederland telt talloze kredietverstrekkers. Wij vergelijken deze voor je op rentes en voorwaarden. De uitkomst van de vergelijking ontvang je in een duidelijk overzicht.
 3. Keuze maken
  Heb je een keus gemaakt uit één van de kredietverstrekkers uit onze vergelijking? Na je akkoord maken wij de aanvraag voor je in orde.
 4. Uitbetaling
  Na het akkoord van jou en de kredietverstrekker ontvang je het geld op je zakelijke rekening.
MKB lening aanvragen

Hoeveel wil je aanvragen?

100000
€ 25.000 € 5.000.000
Offerte aanvragen